Coş cumpărături
coşul este gol

Categorii pneuri

Dimensiuni populare

Marci comercializate
« inapoi la blog


mai 29 2013

Conducatorii auto europeni din ce in ce mai neglijenti cu privire la intretinerea anvelopelor.

Intretinere anvelope

Bridgestone prezinta statistici alarmante cu privire la acest aspect.

Bridgestone, cel mai mare producator de anvelope, este ingrijorat de scaderea sigurantei conducatorilor auto din Europa, datorita intretinerii necorespunzatoare a anvelopelor. Pe baza rezultatelor a mai mult de 28.000 de verificari ale anvelopelor privind siguranta acestora, efectuate in 2012 - a 8 campanie de acest fel - 78% din vehiculele verificate aveau presiunea mai mica decat cea recomandata in timp ce peste un sfert aveau anvelopele uzate peste nivelul maxim admis legal. Aceste cifre alarmante sunt chiar mai ingrijoratoare avand in vedere ca reprezinta o crestere cu aproximativ 25% fata de 2011. Cea mai probabila cauza a acestei cresteri este criza economica, cresterea preturilor la combustibil si scaderea puterii de cumparare. Cu toate acestea, Bridgestone avertizeaza ca anvelopele umflate necorespunzator si/sau anvelopele uzate peste limita maxima legala de uzura compromit siguranta pe drum scazand stabilitatea si manevrabilitatea si crescand distanta de franare.

  • Numarul anvelopelor cu presiune incorecta sau anvelope uzate in 2012 (crestere cu 25% fata de 2011);
  • 78% dintre soferi cu anvelope dezumflate (fata de 68% in 2011);
  • 25% dintre soferi circulau cu anvelopele uzate peste limita legala de uzura (in comparatie cu 20% in 2011);
  • Criza financiara cea mai probabila cauza pentru acest declin;
  • Anvelopele dezumflate sau uzate sunt periculoase si neeconomice;

Jacke Ronsholt, General Manager Corporate & Brand Communication, in cadrul Bridgestone Europa: "Conducerea autovehiculelor cu pneurile dezumflate nu este doar periculoasa. Este o risipa enorma de combustibil si cauza cresterii emisiilor de carbon ale autovehiculului care ar putea fi usor evitata prin controale simple, regulate ale anvelopelor. In mod ideal, soferii ar trebui sa verifice o data pe luna presiune din anvelope. O idee buna este ca in acelasi timp sa verifice si adancimea profilului, daca au aparut lovituri sau sau uzura neregulata a anvelopei. Unii oameni tind sa uite ca a conduce cu anvelopele dezumflate sau uzate poate avea un impact considerabil asupra manevrabilitatii si a distantei de franare. Multi vad anvelopele ca pe ceva negru si rotund, o achizitie necesara, dar trebuie sa avem mereu in vedere faptul ca ele sunt singurele puncte de contact cu drumul."

Statisticile alarmante din 2012 prezinta o crestere semnificativa fata de 2011 cand 63% si 20% dintre soferi aveau presiune mai mica in anvelope si respectiv au depasit limita maxima de uzura. Aceasta crestere este de aproximativ 25% intr-un singur an! Cea mai logica explicatie este criza financiara, iar clientii nu mai sunt dispusi sa cheltuiasca bani pentru a schimba anvelopele la timp. In mod similar, cresterea preturilor la combustibili si scaderea puterii de cumparare au contribuit la cresterea procentelor in 2012.

In mod ironic, intretinerea necorespunzatoare a anvelopelor pe termen lung este mai costisitoare. Cauciucurile dezumflate nu numai ca se uzeaza mai repede, da sunt responsabile pentru aproximativ 3.9 miliarde de litri pierduti si 9.2 milioane de tone de emisii de CO2 inutile pe an. Acest lucru inseamna cresterea costurilor pentru conducatorii auto si pentru societate in ansambul.

Prin urmare, Bridgestone indeamna soferii sa verifice anvelopele in mod regulat, sa mentina presiunea corecta a acestora si sa inlocuiasca anvelopele uzate sau deteriorate inainte ca acestea sa devina o problema. Acest lucru se poate face chiar si la o vulcanizare.

Bridgestone va continua efectuarea de controale gratuite ale anvelopelor, in scopul de a sensibiliza cu privire la importanta intretinerii anvelopelor si a impactului asupra sigurantei, mediului si economiei.