Coş cumpărături
coşul este gol

Categorii pneuri

Dimensiuni populare

Marci comercializate
« inapoi la blog


apr 16 2013

Cum se produce o anvelopa si inovatii cu privire la aceasta

Desi multi dintre voi cred ca aceste anvelope se produc prin a turna cauciucul lichid direct intr-o matrita din fabrica, este bine de stiut faptul ca o anvelopa, chiar daca pare simpla, trece printr-un proces foarte complex. Fiecare linie si strat de aderenta trebuie sa fie implementat in mod corespunzator, pentru ca aceste anvelope sa fie cat se poate de sigure si sa ofere performanta optima pentru masina pentru care este destinata.

De fapt, conform marilor corporatisti giganti din aceasta industrie, pentru fabricarea unei anvelope se utilizeaza peste 200 de materii parti componente si o mare varietate de materii prime. De exemplu, pentru fabricarea unei anvelope, se foloseste atat cauciucul natural, cat si, de asemeni, cel sintetic. Cauciucul natural reprezinta, de cele mai multe ori, stratul exterior al unei anvelope, iar cauciucul sintetic este folosit, in special, pentru masinile cu o greutate mai mare, cum ar fi SUV-urile sau tractoarele. Pentru ca o anvelopa sa se uzeze mai greu si, prin urmare, sa se mareasca durata de viata a acesteia, se foloseste negru de fum si silica. Scheletul unei anvelope este format din cabluri textile si cabluri metalice, pentru a mari nivelul de rigiditate, iar, pentru o aderenta optima, sunt folosite foarte multe substanta chimice.

Ceea ce conteaza cel mai mult la anvelope este structura si materialele cu care este produsa. Aceste aspect sunt foarte importante deoarece ofera controlul si securitatea unei anvelope, adica modul in care aceasta se comporta pe o zona umeda si una uscata. Pentru ca o anvelopa sa se comporte cel mai bine pe un teren umed, aceasta trebuie sa aiba cat mai multe „canale” (santuri), pentru ca apa sa aiba unde circula si, de aceea, anvelopele de vara sunt relativ plate si continue. Acele anvelope destinate terenului uscat trebuie sa fie rigide si sa ofere un control foarte bun al autoturismului. Astfel, acestea trebuie sa aiba un profil plat, sa aiba cat mai putine „santuri” si lamele auto-blocante.

In ziua de azi, datorita incalzirii globale, se incearca sa se produca anvelope care sunt mai prietenoase cu mediul. Asadar, asa numitele „anvelope verzi” sunt produse, acestea ajutand la scaderea nivelului de carburant folosit prin scaderea rezistentei la rulare. Avand in vedere ca exista peste 1 miliard de masini la nivel global, orice schimbare cu privire la consumul de carburant va fi una cu un impact foarte ridicat. Prin urmare, este posibila o scadere semnificativa a nivelului de dioxid de carbon din atmosfera, doar prin a schimba tipul de anvelope.
Deci, este recomandat sa aveti mai multe seturi de anvelope, care sunt destinate anotimpului in care va aflati, pentru a va asigura atat siguranta dumneavoastra, cat si cea a familiei. In ziua de azi, tehnologia din spatele anvelopelor s-a dezvoltat atat de mult, incat rata de accidente a scazut cu 2%, datorita acestora. Existand atat de multe inovatii si avansari tehnologice, nu va fi de mirare daca, in viitorul apropiat, vor aparea acele anvelope care, dupa o pana, se vor repara singure, iar drumul va putea fi continuat fara nici o problema.