Coş cumpărături
coşul este gol

Categorii pneuri

Dimensiuni populare

Marci comercializate

Intrebari frecvente

1. De ce trebuie verificata periodic starea anvelopelor?

Adancimea minima legala a profilului anvelopei este de 1,6 mm. Totusi, pe zapada, pentru a putea garanta o aderenta optima, se recomanda schimbarea anvelopelor daca adincimea profilului scade sub 3,5mm.

2. De ce sa montam anvelopele noi pe axa din spate?

Deoarece ansamblul de roti spate nu este legat de volan, aderenta sa este imposibil de evaluat in timpul deplasarii, deci anvelope mai putin uzate pe spate = siguranta imbunatatita.

3. La ce foloseste echilibrarea rotilor?

Echilibrarea este necesara pentru a elimina vibratiile. Previne uzura prematura a anvelopelor si, in acelasi timp, a elementelor de suspensie, directie si a rulmentilor autoturismului dumneavoastra.

4. De ce trebuie verificata periodic presiunea in anvelope?

O presiune corespunzatoare previne riscul de pierdere a controlului autoturismului in cazul exploziei anvelopei si previne uzura prematura. Presiunea anvelopelor poate slabi din cauza scaderii temperaturii mediului ambiant, din cauza unor mici perforatii ce nu genereaza o pana imediat sau din cauza pierderii naturale de aer prin compozitia anvelopei.

5. De ce trebuie inlocuit un ventil?

Ventilul este un element independent al anvelopei. El contribuie intr-un mod foarte important la etanseitatea anvelopei, la longevitatea sa, la siguranta. Supus unor mari presiuni, acesta se deterioreaza datorita efectelor fortei centrifuge.

6. Ce instrument trebuie folosit la strangerea rotilor?

Pentru a beneficia de o strangere uniforma si perfecta a rotilor, specialistii recomanda folosirea unei chei dinamometrice, care permite dozarea fortei de strangere a prezoanelor.

7. De ce trebuie pastrat paralelismul intre roti?

O geometrie dereglata poate conduce la modificarea tinutei de drum si punerea in pericol a sigurantei autoturismului.

8. De ce trebuie sa apelam la un profesionist?

Rulajul prelungit, subpresiune, geometrie dereglata, echilibrare proasta, valva defecta... motivele uzurii premature a anvelopelor pot fi multiple. Este, deci, indispensabila demontarea anvelopei pentru un control vizual eficace. De asemenea, pentru a obtine un diagnostic corect, bazat pe experienta unui specialist.